Olavsdalen 2008

Olavsdalen 2008

 

ÅRETS KONSERT I OLAVSDALEN BLE EN SUKSESS!


 

Fædrelandsvennen skrev at rundt 700 personer hadde tatt turen inn til Olavsdalen for å overvære årets konsert, men vi tror det var enda fler. 

Søndagen opprant og det striregnet, men likevel møtte det frem mellom 30 og 40 mennesker til omvisningen på Kjos Gård hvor Wergeland trødde sine barnesko. Etter omvisningen startet vandringen inn Kjosdalen til Olavsdalen med Trygve Bjerkås og Pål-Alfred Larsen som naturloser. 
Arve Tellefsen og Paal-Helge Haugen ble kjørt inn til Rossvann hvor de

 

tradisjonen tro ble servert niste. Selvsagt med hjemmebakt brød fra Eva Albert og Trine Lienes kjøkken. Det var da det skjedde, solen begynte å titte forsiktig frem fra enkelte hull i skydekket. Skulle det virkelig stoppe å regne? Og sannelig gjorde det det. Under hele arrangementet kom det ikke så mye som en dråpe regn. Kanskje var værgudene i det gode lynnet, eller var det muligens alle bønnene fra vågsbygdfolk og presteskap som gjorde susen. 
Ikke vet vi, men for sikkerhets skyld var det rigget telt der hvor kunstnerne skulle stå. Han har jo en ganske så dyrebar fiolin han Tellefsen. 
Programmet ble gjennomført som planlagt. Paal-Helge Haugen fremførte en egen

 

tekst skrevet for anledningen, sopran Siri Torjesen sang "Den første sommerfugl", "Til min Gyldenlak" og Paa Hospitalet, om Natten" av  Wergeland akkompagnert av Ellen Sejersted Bødtker på harpe. Arve Tellefsen fremførte "På solen jeg ser" og andre kjente og kjære folketoner, samt et ekstranummer av Arne Norheim. Til slutt var det allsang med tekst av Wergeland. 

Igjen et flott arrangement og vi takker og bukker til Eva Albert som atter engang har klart det umulige.

 

Ref: (24.09.08)