Olavsdalen 2012

Hva feirer vi i år på dette stedet som har vært gjenstand for store kultur, natur og tur opplevelser siden år 2000 eller skal vi heller si siden 1860 da Bull og Bjørnson var der for første gang?

I år feirer vi en høyst oppegående organisasjon nemlig Den Norske Turistforening Sør som fyller 125 år.

Vi hedrer jubilanten med:

 

 EROBRINGA av NORGE-

eller Kunsten å vere engelsk i fjellheimen

 

Fremført av skuespiller Knut Walle og budeie/hulder Siri Torjesen og allsang ved alle fremmøtte.

Som alltid er tekstforfatter Paal-Helge Haugen, og denne gangen tror jeg publikum kommer til å stifte bekjentskap med mer folkloristiske sider ved hans forfatterskap.

 

Sturla Ertzeid, populær og kunnskapsrik lokalhistoriker og kåsør har sagt ja til å åpne arrangementet.

Søgne Messing ensemble vil også i år være på plass og spille mens vi samler oss og inntar stubber og steiner.

Olavsdalen ligger i Rossevannsområdet som er en grønn lunge i gangavstand for innbyggerne i Søgne, Songdalen og Vågsbygd i Kristiansand. I tråd med DNT sine intensjoner de senere år ønsker vi å fokusere på tilgangen til natur i nærheten av der folk bor for å fremme turgleden allerede fra barnsben av. Samtidig som vi ved det kunstneriske programmet og med et lystig skråblikk ser tilbake på opprinnelsen og tyngdepunktet i Turistforeningens virksomhet; nemlig fjellet og vandringene i uberørt natur.

 

 

Arrangementene i Olavsdalen har alltid vært støttet av Midt-Agder Friluftsråd. Kanskje har deres populære Naturlosbrosjyre vært den beste reklamen vi har kunnet få. Vi legger som tidligere opp til naturloser inn fra Søgne, Songdalen og Vågsbygd. For dem som kommer gående helt fra Vågsbygd (Kjos gård) blir det som vanlig transport i Bragdøya kystlag sin robåt over Smalsund i Rossevann.

Arrangementet er som alltid gratis.

Hold allerede nå av datoen: søndag 12 august og følg med påwww.Olavsdalen.comhvor tidspunktene for avgang av naturlosturene vil bli annonsert.

 

 

Med vennlig hilsen

Eva Albert

Vågsbygd Vel

Mobil:91115188